Produkter Tjenester Meny

Bryne Rør renoverer gamle Jæren Hotell – og «kommer heim»

Midt i Bryne sentrum finner du Jæren Hotell med sine 52 rom og drøyt 100 senger. Etter 43 års drift, skal hotellet renoveres og oppstå i ny prakt 27. mars 2020 under nytt navn; Hotell Jæren.

To oppdrag med 43 års mellomrom

Det er byggefirmaet P. Undheim som er totalentreprenør, mens vi i Bryne rør har fått oppdraget med å levere sanitærutstyr og VVS-arbeider. Og det er gøy! Spesielt siden vi hadde oppdraget med å installere rør og bad da hotellet ble oppført for 43 år siden. Etter mange års bruk, skal blant annet dette fornyes på rekordtid. Jobben, som vanligvis ville krevd seks måneder, skal utføres på tre. Et prosjekt med hektiske dager, med andre ord.

Derfor sto vi også klare til stenge vannet idet de siste gjestene forlot hotellet 20. desember, slik at rivningsjobben kunne utføres i romjula. Og da arbeidene med gjenoppbygging skulle i gang etter rivejobben, var det fullt trøkk med 8 rørleggere på jobb fra Bryne Rør i oppstartsfasen. Det meste av tiden for øvrig har vi vært 2-5 personer. I tillegg til en rekke andre fagfolk, selvfølgelig. Totalt er det 40 forskjellige håndverkere som jobber på prosjektet til daglig. Og samarbeidet har gått over all forventning.

Gamle tegninger og ny, digital dokumentasjon i skjønn forening

Tegninger er nødvendige når rør og utstyr skal skiftes ut. Vi fikk tak i de gamle tegningene hos en av våre tidligere ansatte fagledere som nå er pensjonert. Han hadde hele det opprinnelige prosjektet dokumentert i arkivet på sitt gamle hjemmekontor. Uten bilder dessverre, for det hadde vært kjekt å se.

I motsetning til den gang, gjøres dokumentasjonsjobben i dag digitalt ved hjelp av VBs kvalitetssikringsverktøy, VB Smart. Med egen app følges sjekklister for hver enkelt jobb til punkt og prikke, og det tas bilder av alt som blir gjort. Så hvis det en gang i fremtiden skulle bli behov for en reparasjon eller vedlikeholdsarbeid på for eksempel rom 204, er det raskt og enkelt å hente fram informasjon om akkurat dette rommet.

Utskifting av rør, nye bad og nytt storkjøkken

I tillegg til at alle gamle hovedstrekk med rør har blitt byttet ut, har 48 (fire rom har tidligere blitt renovert) av gjesterommene fått nye sluk, avløp og vannledninger – og selvfølgelig nytt inventar med en standard tilpasset 2020. Vi bidrar også til at hotellet får et nytt og funksjonelt storkjøkken. I tillegg oppgraderes flere toalettrom og nye garderober til de ansatte.

Følelsen av å «komme heim» på hotell Jæren

Ifølge de nye husfruene på Hotell Jæren, Mette Vigre og Else Strøm Larsen, blir det «å komme heim» et naturlig slagord for det moderniserte hotellet. Det skal være gjestenes andre hjem. Og som de selv sier:

 - Vi skal gi Bryne det byhotellet de fortjener, og tror og ønsker alle skal få den gode følelsen av å «komme heim» når de går inn gjennom dørene i det nye hotellet.

Et godt slagord synes vi i Bryne Rør. Vi opplever jo å komme heim til hotellet vi også. 43 år etter forrige oppdrag. Vi ønsker Hotell Jæren lykke til!

Dette er utstyret som ble valgt til de nye badene:

Gamle rørstrekk må byttes ut

Gamle rørstrekk må byttes ut

Utslitte rør lappet med slangeklemmer har gjort nytten og må erstattes

Utslitte rør lappet med slangeklemmer har gjort nytten og må erstattes

Simon Reece er rørleggerbas på prosjektet

Simon Reece er rørleggerbas på prosjektet

Bryne Rør "kommer heim" for nytt oppdrag

Bryne Rør "kommer heim" for nytt oppdrag